Theodor Jensen & Titiyo - Side by side
View
Theodor Jensen - Tough Love
View
Theodor Jensen - Songbird
View
Theodor Jensen & Titiyo "Side by side"
View
Theodor Jensen - Songbird
View

Theodor Jensen/The Plan

Theodor Jensen skips the bandname The Plan and records a new album.
The album "Tough love" is due for release August-September 2009. More info will follow.

 -----

Biography The Plan in swedish (2006):

Theodor Jensen och producenten Jari Haapalainen vaknade en morgon utan att ha något särskilt att göra. Theo läste i tidningen och såg att musik av den estniske tonsättaren Arvo Pärt skulle framföras I en närliggande kyrka av Örgryte kammarkör. Theo och Jari hällde upp vitt vin i Trocadero-flaskor och gick dit.
-Och det var bara...så fantastiskt vackert. Det var bland det bästa jag någonsin hört. Arvo Pärts musik är väldigt ödesmättad och det passade in så bra med kyrkans akustik.
Theo ("jag har börjat leta i kyrkoblad nu och så") fick låna Sofia kyrka på Södermalm i Stockholm och där spelades Dona Nobis Pacem in. Nej inte den Dona Nobis Pacem du hört redan, en Theodor Jensen-Dona Nobis Pacem.
- Jag hade melodin redan och brukade använda den texten när jag bara nynnade på låten. Sedan fanns det ingen anledning att byta. "Giv oss frid", man behöver inte vara kristen för att uppskatta att det finns något rogivande i de orden.
Sofia Kyrka är bara en av inspelningsplatserna för Walk for gold. Den har spelats in på flera olika ställen, inklusive Christoffer Lundqvists studio i Skåne och studion Rommarö som ligger utanför Trosa.("Sjöutsikt. Man kunde börja varje dag med att bada.")
Skivan inleds med ett sommarregn i låten Another. Det är en skiva som har präglats av förändring: inte bara olika studios, men olika musiker också. Till exempel medverkar tre olika trummisar.
The Plan 2006 är bara Theodor Jensen. På förra skivan, Embrace me beauty (2004), var The Plan en duo bestående av Theo och Mikael Furugärde. På debuten The Plan (2001) var de en kvartett (Trummisen Niklas Korsell spelar och körar för övrigt på Walk for golds titellåt.) Mikael Furugärde valde att sluta för att i stället koncentrera sig på att skriva sin kommande bok.
- Den största skillnaden nu är nog att jag kan sakna Mikael mycket. Vi är ideologiska bröder och tryckte alltid samma sak om vad The Plan skulle vara för något, vad vi skulle göra och vad vi stod för. Samtidigt har det hela tiden varit jag som har skrivit låtarna, så så stor skillnad är det faktiskt inte. Och att ta in nya medlemmar var inte heller något alternativ:
- Ett band är man av en anledning. I ett band ska man känna att det inte skulle fungera om inte de andra är där. Det är ingen idé att skaffa ett band bara för att.
Sådant vet man om man har spenderat halva livet som basist och gitarrist i Broder Daniel.
Hur skiljer sig då Walk for gold från de två tidigare albumen?
Theo tänker ett tag.
- Den är inte lika explosiv kanske. Det är inte lika mycket extas på den här skivan, det är en
betraktande skiva. Jag har en kompis som beskrev den som musik från en annan dimension och det kanske stämmer med vad vi försökte göra.

Förutom Theodor Jensen och Jari Haapalainen medverkar även Patrick Andersson (bas), Brady Blade (trummor), Anna Maria Espinosa (sång), Tomas Hallonsten (trumpet), Niklas Korsell (trummor), Jonas Kullhammar (klarinett), Ida Lundén (orgel, keyboards), Christoffer Lundvist (orgel, minimoog), Gustav Nygren (saxofon, bas), Linda Portnoff (sång), Jonas Wiik (trumpet), och en stråkensemble bestående av Peter Gardemar, Lars Warnstad, Anne Pajunen och Leo Svensson.

The Plan historiken
2006 - The Plan släpper albumet Walk for gold
2004 - The Plan släpper skivan Embrace me beauty som bland annat innehåller låtarna Young & Armed och Friends Getting Cold
2003 - Broder Daniel släpper skivan Cruel Town. Theodor hoppar av gruppen för att kunna koncentrera sig på The Plan på heltid,
men återvänder senare till Broder Daniel igen.
2001 - The Plan släpper debutalbumet The Plan, men låtar som Mon Amour, Let's leave och Slow Fall, och får bla en Grammis som årets
pop/rock grupp
2000 - Håkan Hellström släpper Känn ingen sorg för mig Göteborg. Med på skivan är en översättning av
Theodor Jensens Foggy Days som i Hellströms version får heta Dimmiga dar
1998 - Broder Daniel släpper Broder Daniel Forever
1996 - Broder Daniel släpper sitt andra album med Theodor Jensen som ny basist. Senare blir han istället bandets gitarrist.

More info here 

Press photo: Download
Back